Alicante

Wist u dat het Castillo de Santa Barbara vernoemd is naar de dag (4 december 1248) waarop de stad van de Moren werd bevrijd?

Hoewel het bouwwerk verschillende malen gerenoveerd werd, dateert het grootste deel uit de zestiende eeuw gedurende de heerschappij van Felipe II.

Bent u geïnteresseerd in de eeuwenhoude traditie van het stierenvechten? Naast de arena Plaza de Toros kunt u ook een bezoek brengen aan het museum. Hoewel de populariteit van het vechten de laatste vijftien jaar in rap tempo is afgenomen, is het in slechts twee gewesten (Catalonië en de Canarische Eilanden) verboden. Doordat het Spaans Grondwettelijk Hof het in 2013 tot immateriaal cultureel erfgoed verklaarde, werd de afschaffing in verschillende regio’s aangevochten.

Verkent u de stad graag met een gids? Bij Free Walking Tours Alicante boekt u een tour in het Engels, Frans of Spaans. U betaalt alleen wat u het waard vond.

Feestdagen

Het Fogueres de Sant Joan Festival (20-29 juni) is van oorsprong een midzomerfeest waarin de langste dag (met de grootste oogst) en de kortste nacht (met het verbranden van nutteloze objecten) werd gevierd. Pas sinds 1928 verbrand men poppen van papier-maché. Voor meer informatie bezoekt u gratis het Museo de las Hogueras.

Interne links