Bocairent

Hoewel Bocairent nog geen vijfduizend inwoners telt, trekt de stad jaarlijks veel bezoekers die zowel van cultuur als natuur houden.

Dankzij haar ligging in het Sierra Mariola natuurgebied komen natuurliefhebbers die graag wandelen, fietsen of paardrijden hier graag. Het landschap van dit beschermde gebied bestaat uit bergen, valleien en – dankzij de verschillende rivieren, beekjes en watervallen – uit een divers aanbod van flora en fauna. De Montcabrer, die 1.390 meter hoog is, stijgt boven alle andere bergtoppen uit.

Heeft u geen zin om lange wandelingen te maken en bekijkt u liever wat het kleine dorp zelf te bieden heeft? Op loopafstand van het stadscentrum vindt u de door de mens gemaakte Moorse grotten met ramen. Hoewel hun oorspronkelijke functie niet zeker is, gelooft men doorgaans dat deze voor het opslaan van graan naar Noord-Afrikaans voorbeeld werden gebruikt. Wilt u ze bezoeken? Voor €3 per persoon koopt u een ticket bij de ijsgrotten van Sant Blai. Houdt er rekening mee dat de grotten alleen onder leiding van een gids en op een specifiek tijdstip te bezoeken zijn.

Intrigeert de eeuwenoude Spaanse traditie van het stierenvechten u? In Bocairent vindt u de oudste arena van Valencia. In de ring, die in 1843 grotendeels uit de rotsen gekerfd werd, vinden vandaag de dag, naast andere culturele activiteiten, nog steeds gevechten plaats.

Interne links