Jávea (Xàbia)

De twintig kilometer lange kustlijn, die uit dertien verschillende baaien en stranden bestaat, is genoeg om iedereen te kunnen bekoren.

Daarbij wordt La Granadella, dat in het Granadella Forest Park gelegen is, dankzij haar indrukwekkende omgeving gezien als één van de mooiste stranden van Spanje. Besluit u dit strand te bezoeken? Houdt er dan rekening mee dat het een kiezelstrand met beperkte parkeergelegenheid is.

Bevalt La Granadella u niet? Ook La Barraca (Portitxol) en La Caleta (Cala Blanca) zijn mateloos populair. Vanwege het heldere water en kleine kiezelstrand zijn deze baaien ideaal om te snorkelen.

Gaat u naar het strand om te zonnen? L’Arenal is één van de weinige zandstranden die de stad telt. Hoewel het dankzij haar voorzieningen en parkeergelegenheid ook direct het meest toeristische en commerciële strand is, is het uitermate geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen en personen met beperkte mobiliteit.

Wandelt u liever? De meest complete (en uitdagende) route door het Montgó Nationaal Park start bij de Levante-dijk naast de Nautische Club van Xàbia. Deze twintig kilometer lange route duurt zeven tot acht uur en brengt u, onder meer, naar de top van de Montgó. Durft u de uitdaging aan? De PR CV 355 wijst u de weg. Maakt u liever een korte wandeling? Ook vanuit Dénia is het park toegankelijk.

Interne links