Moraira

De kustplaats Moraira, die tussen het grotere Jávea en Calp aan de Costa Blanca is gelegen, behoort tot de gemeente Moraira-Teulada.

Het is de perfecte mix van oud en nieuw, Spaans en werelds. Heeft u tijdens uw verblijf bij ons af en toe behoefte aan wat meer drukte, luxe en overdaad? Dan kunt u in Moraira volop flaneren.

Op de twee populairste (zand)stranden van de stad, L’Ampolla en Del Portet, bent u echter nooit alleen. Vanuit de laatste kunt u een twee kilometer lange wandeling naar de Torre Vigia Cap d’Or maken.

Geniet u op het strand liever van al het moois om u heen? Cala Moraig, dat ongeveer acht kilometer buiten het centrum ligt, staat bekend om haar spectaculaire landschap, maar is daarom niet zo rustig (en exclusief) als u wellicht zou willen.

Kiest u liever voor een rustige plek waar u kunt snorkelen? Zowel Cala Llebeig als Cala Portitxolet zijn hiervoor uitermate geschikt.

Eten en drinken

Eet u graag verse vis? Het keurmerk Bahia de Moraira garandeert dat de vis in de gemeente zelf gevangen is. Drinkt u graag wijn? Het Fiesta del Moscatel viert (in september) de oogst van de muskaatdruif. De Mistela (een zoete, witte wijn) wordt van deze druif gemaakt.

Interne links