Natuur

Goed onderhouden en gemarkeerde wandelroutes maken de vallei tot een uitstekende uitvalsbasis voor wandelaars.

Doordat de routes qua lengte en moeilijkheidsgraad sterk van elkaar verschillen, is het geschikt voor wandelaars van alle niveaus.

Fietst u liever? Niet alleen Vall de Gallinera maar ook de omringende valleien (d’Ebo en d’Alcalà) zijn populair bij lokale én professionele fietsers. Heeft u geen fiets? In Oliva kunt u er een huren.


Cultuur

Prehistorische grotschilderingen of overblijfselen uit de tijd van de Moorse overheersing? Voor een stukje cultuur hoeft u de vallei niet te verlaten.

Is uw culturele honger nog niet gestild? Wat dacht u van een audiotour door het Hertogenpaleis van Gandia, een bezoek aan Casa Orduña in Guadalest of een rondleiding door het kasteel van Cullera? Vliegt u vanuit Valencia? Dan combineert u uw verblijf idealerwijs met een tour door de stad met Eline van Valencia Inside.


Strand

Waar de kleine baaien van Dénia of Jávea zich uitstekend lenen om te snorkelen, nodigt het brede, uitgestrekte zandstrand van Oliva vooral uit tot een strandwandeling.

Ons favoriete strand is (met uitzondering van het hoogseizoen in juli en augustus) niet alleen heerlijk rustig, maar ligt ook nog eens op nog geen dertig minuten rijden bij ons vandaan.

Gaat u liever suppen, jetskiën of varen? In Oliva, Dénia en Jávea zijn er mogelijkheden genoeg.


Wijnproeverijen

De wijnstreek Alicante is verdeeld in twee zones: het zuidwestelijk gelegen Vinalopó en het noordelijk gelegen La Marina.

Noëlle, die tijdens haar loopbaan bij verschillende sterren-restaurants, een liefde voor wijn heeft opgepikt, is altijd op zoek naar de beste lokale wijnen. Als zij niet werkzaam is in Zwitserland (iets dat zij alleen gedurende het winterseizoen doet), nodigt ze u graag uit voor een wijnproeverij. In de Bed & Breakfast of bij één van de vele wijnmakers in Alicante.

In de buurt

Blijft u een paar dagen en wilt u de buurt graag verkennen? De volgende plaatsen liggen binnen een straal van honderd kilometer. Voor meer informatie, klikt u op de foto.