Valencia

De op twee na (Madrid en Barcelona) grootste stad van Spanje is ook de hoofdstad van de gelijknamige regio waar de provincies Castellón, Alicante en Valencia toe behoren.

Met een tweeduizend jaar oude geschiedenis, heeft Valencia niet alleen één van de grootste historische centra van Europa, maar ook een van de oudste. Met highlights zoals het Estacio del Nord, Plaza de Toros, Plaza del Ayuntamiento, Plaza del Mercado, Plaza Redonda, Plaza de la Reina, Plaza de la Virgen en Plaza del Carmen, verliest u in het historisch stadscentrum gemakkelijk de tijd uit het oog.

De Ciudad de las Artes y las Ciencias, dat door de Valeciaanse architect Santiago Calatrava als een plek waar cultuur en ontspanning samenkomen werd ontworpen, mag u echter niet overslaan. Aansluitend vindt u de negen kilometer lange Jardin del Turia, die langs de oude rivierbedding werd aangelegd.

Wilt u Valencia graag op uw eigen voorwaarden (maar met een professionele gids) ontdekken? Bij Valencia Inside gaat u samen met Eline of Stephanie op pad.

Feestdagen

Het hoogtepunt van Las Fallas, waarbij honderden papier-maché poppen op 19 maart worden verbrand, begon met de traditie waarbij timmermannen hun oude materialen ter ere van San José verbrandden.

Interne links