Vol Liefde

Als ik de autosleutels wil pakken, houdt de middelste het boodschappenlijstje voor mijn neus omhoog. “Waar denk je dat we dit kunnen halen…”, vraagt ze met een glimlach om haar lippen. “Bij de Aldi of de Mercadona?” Ik laat mijn ogen over de regels glijden. “Sla, tomaten, avocado’s…” Ik zie geen bijzonderheden. Pas als ik onderaan de lijst ben beland, begin ik te lachen. “Knappe man van één meter negentig”, staat er in het handschrift van de jongste geschreven. Hoofschuddend kijk ik ernaar. Na elf jaar lang bij de Albert Heijn werkzaam te zijn geweest, betwijfel ik of we dat in de supermarkt kunnen krijgen. Toch neem ik geen risico. “Neem er daar maar twee van mee”, vertel ik mijn zusje, die op het punt staat het blaadje weer op te vouwen. Want je weet tenslotte maar nooit, denk ik bij mijzelf, als we de auto instappen.

Als we een half jaar verder zijn (en de jongste inmiddels voorzien is), moet ik beamen dat deze inderdaad (doorgaans) niet in de Spaanse supermarkten verkrijgbaar zijn. Mijn zusjes, die met mijn (liefdes)geluk zijn begaan (of snakken naar een beetje entertainment), polsen voorzichtig of een deelname aan “B&B Vol Liefde” dan geen optie is. Resoluut veeg ik deze suggestie van de tafel. Hoe zien ze dat voor zich? Mijn bed staat momenteel op kantoor en de laatste keer dat ik kleding zonder verfvlekken droeg kan ik mij niet eens meer herinneren.

Daten met een vaste baan en mooi appartement in Nederland was al lastig genoeg. Nu wij de ene helft van het jaar in Zwitserland en de andere helft van het jaar in Spanje wonen, is het bijna onmogelijk. Geen wonder dat het programma in het leven is geroepen. Maar als ik mij op dit moment zou moeten opgeven, zou ik enkel en alleen selecteren op de klusvaardigheden van een potentiële kandidaat. Vergeet die één-meter-negentig. Een loodgieter, electriciën of timmerman? Laat maar komen. Als we in het najaar onze deuren willen openen, kunnen we alle hulp gebruiken. Tijd voor de liefde heb ik even niet. Liever steek ik al mijn liefde in het huis. Want dat onze Bed & Breakfast al vol liefde is, daar mag geen twijfel over bestaan.